Site announcements

Ανακοίνωση Πρόληψης και Μετάδοσης Ιώσεων

 
Picture of Adam Siatras
Ανακοίνωση Πρόληψης και Μετάδοσης Ιώσεων
by Adam Siatras - Friday, 28 February 2020, 3:24 PM
 

Ανακοίνωση Πρόληψης και Μετάδοσης Ιώσεων

 

Καλησπέρα σε όλους !!!

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, όποιος από τους σπουδαστές της Σχολής είναι άρρωστος, πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνει σπίτι του μέχρι να γίνει εντελώς καλά. 

 

Αν κάποιος βήχει ή έχει συνάχι ή έχει πυρετό και άλλα συμπτώματα ίωσης, πρέπει να φοράει μάσκα είτε είναι στο σπίτι, είτε αλλού, για την προστασία των γύρω του και των συγγενών του, ιδίως των ατόμων μεγάλης ηλικίας, ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας, ή ατόμων με ευαίσθητο ανοσοποιητικό. 

 

Ο ιός Corona Virus δεν έχει χαρακτηριστεί ως πιο επικίνδυνος για τον μέσο άνθρωπο από άλλους ιούς, απλά διαδίδεται εύκολα για αυτό πρέπει να το ελεγχθεί η εξάπλωσή του.

 

Δεν υπάρχει λόγος φόβου ή πανικού, αλλά πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι και να τηρούμε τις παρακάτω επίσημες οδηγίες:

 

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

 

1.      Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.

 

2.      Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

 

3.      Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

 

4.      Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

 

5.      Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

 

6.      Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

 

7.      Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

 

8.      Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

 

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

Η Ομάδα του NETWORK